Skip to Content

«ДРАКОН І ТИГР» НАВЧАЛИ АРТЕКІВЦІВ БУТИ ЗДОРОВИМИ

Навчати східним бойовим мистецтвам юних вихованців «Артек.UA» у Пущу-Водицю приїхали Чемпіони світу з кікбоксингу ISKA Артур Чернов, Михайло Красюк на чолі із Заслуженим тренером України з кікбоксингу Андрієм Юрійовичем Сербіним - представники Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем міста Сєвєродонецька Луганської області.

До «Артек.UA» спортсмени прибули навчити дітей управляти своїм організмом, оскільки вони впевнені, що оздоровлення людини відбувається шляхом її залучення до здорового способу життя. «Схід зумів зібрати за тисячі років досвід своїх поколінь, вони можуть навчити нас, і я вважаю, що ці знання не можуть належати лише одному народові - це загальнолюдська цінність. Людина повинна навчитися, хоча б, не губити своє здоров’я. І тоді ми і наша нація будемо здоровішими», - сказав тренер Андрій Юрійович Сербін.

День для артеківців починається з ранкової активності, тому їх чекали майстер-клас з розминки гун-фу, а далі ще й з розтяжки, вивчення китайських ієрогліфів та системи культури здоров’я «Чжун-юань-цигун».

«У нас вільне відвідування, ми нікого не змушуємо. Загальна кількість учасників клубу до 180 дітей. Дітям дуже подобається наша ранкова зарядка, сюди вони прибігають за покликом душі», - продовжує Андрій Юрійович. - «За результатами наших занять у нас за тиждень десятеро дітей сіли на шпагат. Стосовно вивчення китайських ієрогліфів, то ми не претендуємо на те, що за кілька тижнів можна вивчити китайську писемність. Бажаємо одного - показати дітям, що це доступно і цікаво водночас», - не перестає розповідати тренер, - «Ще одна програма, запропонована нами - «Чжун-юань-цигун». Це китайська система культури здоров’я, яка вчить розуміти власні життєві сили і вмінню володіти собою», - розповів Андрій Юрійович Сербін.

Учні школи гун-фу «Дракон і Тигр», які є чемпіонами світу з кікбоксингу ISKA Артур Чернов та Михайло Красюк для артеківців стали справжніми майстрами, що передають свої знання від серця до серця. «Інструкторством займаюся я вже не перший рік. Загалом мені подобається займатися з дітьми, ділиться з ними своїм досвідом і знаннями. Вони дуже охочі до занять і вірять нам, тому що ми все відпрацьовуємо разом і навіть, коли їм здається щось не можливим, ми доводимо, що людина може багато», - розповів Артур Чернов.

Михайло Красюк також висловив свої спостереження щодо дитячої братії «Артек.UA». «Подобається спостерігати як вони ростуть, як вони за цей невеликий відрізок часу розвиваються. Вони підходять і кажуть - я хочу бути схожим на тебе. На що я відповідаю - будьте собою, беріть своє і розвивайте, і не треба бути схожим ні на кого. Хочете бути особистостями - будьте собою», - сказав Михайло Красюк.

По закінченню, інструктори вручили дітям залікову книжку артеківського клубу гун-фу «Дракон і Тигр», де кожне заняття відмічено печаткою або наклейкою медалі спортивних змагань.

Інна Дудка, прес-секретар "Артек.UA", Пуща-Водиця

Фото Михайла Красюка

Джерело

2016_tigrenok_v_arteke_pushche_vodice_0767.jpg